onsdag 30. mai 2012

Nattpadling

Klokka var vel mellom to og tre midt på natti. Oluf hadde nettopp hoppa om bord i Askeladden-jolla som låg fortøydd inntil seglskuta Bodil. Han løysna fortøyingi og fortøydde båten innpå land. Rolf fekk beskjed om å ta med seg dræggen eit stykkje utover. Johnny som låg og sov inni seglbåten ville få seg ei overrasking når han stod opp. Det er framleis kaldt i vatnet i mai...

Ferdi gjekk vidare inn i sundet mellom Østre og Mellom Bolærne og rundt sundet inn i Nordvika. Her var det merkbare dønningar men det gjekk greit sjølv i mørket å koma i land. Leiren til dei andre var i nærleiken so lyktene vart slått av. Oppå restane av eit murbygg som no var grasmark fann dei teltleiren. Oluf tok leiingi og bad alle fordela seg på kvart sitt telt og løysna teltpluggane til bardunane. Gunnar tok ei plasttønne som stod utanfor murane og sette føre inngangen til det eine teltet. Janne tok årene som sto opplent inntil muren og byrja å stabla over teltinngangane. Det ville bli eit leven når dei andre stod opp.

Soli hadde knapt stått opp då dei padla langs utsida av Bolærne og tilbake til leiren på Ramsholmen.

Eg kan opplysa om at Oluf nokre dagar seinare fekk både kajakken og turrdrakti si full av vatn. For å unngå faren for ytterlegare represaliar er alle namn fiktive.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar